- ایجاد ماکرو : در اکسل با استفاده از ماکروها می توانید کارها را با استفاده از زبان برنامه نویسی vba اتوماتیک نمایید.
- ورک بوک (WorkBook) : در برنامه نویسی با اکسل دسترسی شما به فایلهای اکسل شامل باز کردن، ذخیره کردن و … را فراهم می سازد.
- ورک شیت (WorkSheet) : در برنامه نویسی با اکسل دسترسی شما به شیتهای یک فایل اکسل را ممکن می سازد.
- رنج (Range) : دسترسی شما به یک ناحیه از داده ها در یک شیت را فراهم می سازد. به عنوان مثال Range(“A1:A5”) ناحیه 5 سلول ستون اول را انتخاب می کند.
- متغیرها : متغیرها در تمامی زبانهای برنامه نویسی استفاده می شوند و کاربردهای فراوانی برای نگهداری مقادیر و محاسبه عملیات مختلف را دارند. متغیرهای انواع مختلفی مانند عددی، رشته ای، تاریخ، ساعت و … را می توانند در خود نگهداری نمایند.
- دستورهای شرطی که در برنامه نویسی برای بررسی و تصمیم گیری کاربرد دارند.
- دستورات حلقه که برای انجام امور تکراری کاربرد فراوانی دارند.
- دستورات مربوط به امور رشته ها
- دستوران مربوط به امور ساعت و تاریخ
- آرایه ها : آرایه ها ماتریسهای یک بعدی یا چند بعدی هستند که می توانند مقادیر زیادی از داده ها را در خود نگهداری نمایند و توسط دستورات حلقه مورد بررسی قرارگیرند.
- توابع و روتینها : به عنوان بلاکهای کد برنامه نویسی جهت انجام امور مشخص طراحی می شوند. توابع معمولا چند ورودی و یک یا چند خروجی دارند.
- اپلیکیشن (Application object) : دسترسی شما را به موارد مربوط به نرم افزار اکسل را ممکن می سازد.
- کنترلهای اکتیو ایکس (ActiveX Controls) : اشیا زیادی مانند دکمه، تکست باکس، کامبو باکس و … را در اختیار برنامه نویسان قرار می دهد.
- رویدادها (Events) : هر دفعه که عملی در محیط اکسل اتفاق بیافتد یک رویداد صدا زده می شود. مثلا با کلیک بر روی هر سلول اکسل، رویداد کلیک صدا زده می شود که با مدیریت رویدادها می توان کارهای زیادی را در برنامه نویسی اکسل انجام داد.
- مدیریت خطاها : هر دفعه که در برنامه نویسی خطایی اتفاق بیافتد، این خطا در مدیریت خطا قابل بررسی و رفع خواهد بود.
انجام پروژه های اکسل با استفاده از برنامه نویسی عملی بسیار شیرین و خارق العاده می باشد و موجب لذت برنامه نویسان می باشد.